Announcement

Collapse
No announcement yet.

zmiany kursów na betfair przed meczem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• zmiany kursów na betfair przed meczem

Witam
    Zakładam temat handlu kursami przed meczem, sam dopiero zaczynam i bede się dzielił się spostrzeżeniami jakie uda mi się wysnuć. Narazie zapisałem na sucho wczorajsze kursy z paru meczów ligi włoskiej. Zapiszę kursy 5 minut przed spotkaniem i wrzucę. Zapraszam do dyskusji które grają tą metodą.pozdrawiam

Comment

Zrobiłem wykres w execlu meczów ligi włoskiej z tego co zauważylem Kurs na faworyta milan w dniu wczorajszym wynosił 1,36 a przed meczem zmalał do 1,33 (back) a na zespół gości Atalante wzrósł z 12,5 do 13. a remisz 5.2 na 5.4 posługiwałeem się również betexplorerem gdzie średnia k?ursów na ten mecz była dużo niższa. Zrobiłem analizę paru takich meczów ale nie wiem jak wrzucić fotkę tutaj?

Comment

Wrzuć na np. www.imageshack.us a następnie podaj linka, tak wystarczy. Nie znam się na piłce kopanej.

Comment

Kursy przed spotkaniem

załączam kursy meczów w piewszej kolumnie kursy na back i lay zapisane o godz.20 w sobote , podaje tam również średnie kursów z betexpolrera. A w ostatnich kolumnach na 10 minut przed meczem o godz 15 w niedziele. Chciałbym się dowiedzieć jak udoskonalić analizowanie i wyławianie najbardziej prawdopodobnych spadków, czy są jakieś zasady na które powinnienem w pierwszej kolejności zwrócić uwagę?? pozdrawiam

Comment

Gdzie się usatwi w geeks toy'u opcje autmatycznej kontry o jeden tick ? ?

Comment

Originally posted by bakafako View Post
              Gdzie się usatwi w geeks toy'u opcje autmatycznej kontry o jeden tick ? ?
              Tick Offset tool

Comment

Czy ma ktoś gotowy arkusz kalkulacyjny do zestawienia zysków i strat?? pozdrawiam

Comment

Poniżej zamieszczam moje zestawienie zysków i strat z tego miesiąca , grałem cały czas kwotą 2 euro na zdarzenia, mój handel polegał na handlowaniu kursami przed meczem a dokładnie zaraz po zakończeniu wcześniejszego zdarzenia.Kwotę 2 euro straciłem przez zagapienie się i wejście w rynek live więc jest to dla mnie nauczka żeby pilnować czasu. Analizowałem 3 ostatnie mecze zespołów które grałem porównywałem kursy za pomocą oddsportal.com najlepszym dealem który udało mi się uzyskać było kupienie interu po kursie 2,38 a sprzedasz po 2,26. Zaobserwowałem że dużo szybciej zamykam transakcję która zmierza w dobrym dla mnie kierunku niż transakcję która powoduje straty, dużo czytałem na temat szybkiej realizacji strat ale w praktyce nigdy o tym nie myślę tylko działam insynktownie przez co strata tych 0.21 eurocenta. pozdrawiam i zachęcam do podzielenia się swoimi przemyśleniami
                  Last edited by bakafako; 22 March 2010, 01:36 PM.

Comment

Comment

zagrałem mecz west ham - wolves na spadek zespołu wilków , kupiłem go po kursie 5,7 a sprzedałem po 5,5 analizowałem wcześniejszy mecz wolves i okazało się że zremisowali z aston villa a west ham przegrał z aresanlem. Nastepnym meczem jaki zagrałem było spotkanie wolves - everton , wolves grali na wyjeździe z west hamem pewnie wygrywając 3-1. everton swój mecz rozgrywał na manchesterze city, w 90 minucie utrzymywał się wynik 2-0 dla manchesteru na betfeirza kurs na everton wynosił 2,20 a u bukmacherów najwyższy był 2,11 zdecydowałem się na zakup , po 3 dniach kurs na everon wynosił 2,12 i zdecydowałem się sprzedać zarabiając na tych 8 tikach,
                      Kolejny mecz to aston villa- sunderland kupiłem kurs na sunderland po 7,2 liczyłem na to że kurs spadnie po pewnym zwycięstwie sunderlandu, jednak nie spadał tylko ciut urósł w tym momencie spanikowałem i postanowiłem wystawić po takiej samej cenie jak zakupiłem, w dniu meczu kurs na sundrland spadł do granicy 6,6 , wystarczyło tylko zaczekać.
                      Bochum -Frankfurt to kolejny mecz kurs na frankfurt kupiłem w momencie kiedy wygrał spotkanie z bayternem po kursie 3,15 liczylem na to że spadnie zważywszy że bochum przegrało mecz w bremie 3-2 , jednak kurs stał w miejscu na 2 godziny przed meczem lekko spadł do poziomu 3,10 ale trwało to tylko 15 minut i spowrotem powrócił do poziomu 3,15. żadnego zysku
                      Ac milan- lazio tutaj postanowiłem zagrać za namową kolegi na remis po kursie 4 w momencie kiedy milan przegrał spotkanie z parmą na wyjeździe po paru dniach kurs ustabilizował się na poziomie 3,65-3,70 postanowiłem sprzedać.
                      Meczu napoli -juventus nie pamiętam
                      Chelsea- aston villa kurs na chelsea kupiłem po 1,45 i liczyłem na to że spadnie zbyt pochopnie po jednym dniu go sprzedałem sugerując się bardziej niewielkim zyskiem niż rzeczywistą sytuacją . bo kurs oczywiście spadł .
                      do meczu napoli- catania nie byłem przekonany i postanowiłem go odrazu sprzedać.
                      Wnioski na ten moment są takie że należy włożyć większy kapitał żeby czerpać z tego jakikolwiek zysk, małe sumy są dobre na początek ale jednak kompletnie nie motywujące na dłuższą grę ponieważ resultaty są jak przy grze dla zabawy a nie o to mi chodzi. Po drugie zdarzyło mi się grać jeden dzień po imprezie nie opisałem tutaj tych sytuacji ale wyszły straty , omijały mnie okazje , brakowało refleksu, wniosek z tego taki że należy zawsze grać wypoczętym . Po trzecie nie grałem jeszcze ani razu oglądając mecz a myśle że na formę zespołu rzeczywistą a nie tylko wynikową też patrzy wiele osób i też dużo się tym sugeruje. po 4 dobrze mi to wychodziło jak analizowałem 3 ostatnie spotkania danego zespołu . Po Piąte za każdym razem jak znany zespól przegrywa mecz to kurs rośnie.

Comment

Comment

kupiłem dziś back manchester city na mecz z burnley w 85 minucie przy stanie 2-0 po kursie 1,78 poczekam parę dni i zobaczę jak się kurs zachowa, liczę na spadek .
                          Last edited by bakafako; 29 March 2010, 10:30 PM.

Comment

hmm rynek nie zachował się zgodnie z moimi przewidywaniami i cena wywindowała w górę do poziomu 1,80 nie bardzo wiem dlaczego skoro manchester city wygrał pewnie 3-0 z wigan a gra z słabiutkim burnley.

Comment

Następnymi meczami które zdecydowałem się grać były spotkania arsenal-Barcelona i inter-Cska. Najpierw po zakończeniu spotkania roma-inter 2-1, zdecydowałem się na zakup kursu 1,48 na zespół interu liczyłem na to że że kurs pójdzie w górę po porażce zespołu z mediolanu nic z tych rzeczy kurs zachował się inaczej i spadł pare tików w dół, zauważyłem że ważne jest z jakim zespołem została poniesiona porażka, roma była 3 w tabeli i w tym momencie traci tylko punkt do interu, więc nie ma co stawiać w takim przypadku.
                              W drugim spotkaniu postanowiłem zagrać na spadek Kursu na Barcelone 2,36 , kupiłem kurs po meczu biringham- arsenal 1-1 liczyłem na to że po remisie ze słabym zespołem kurs na barcelone zmaleje, stał kompletnie w miejscu sprzedałem ze stratą po kursie 2,40 jeszcze przed meczem z mallorcą, co ciekawe barcelona wygrała to spotkanie 1-0 mallorca to 4-ty zespół w tabeli a kurs kompletnie się nie ruszył.

Comment

Working...
                              X