Announcement

Collapse
No announcement yet.

Magyar nyelvű trédelők

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • #46
  A Betfair bevezette az emelt tranzakciós díjat.Ez azt jelenti, hogy a folyamatosan és magas nyereséget (250.000 Font) produkáló felhasználók emelt tranzakciós díjat fizetnek.

  Video

  A video bemutatja a látszólag egyszerű technikát. Megfelelő tőkével, az árak előre kiszámítható mozgásából kis kockázattal folyamatosan magas profitok hozhatók létre! ( A fenti példában nagyon nem valószínű, hogy a teniszmeccs ezen szakaszában Djokovic ellenfele, Llodra a továbbiakban nagy ellenállást fog tanúsítani). A magas profitok szinte garantáltak.

  Bővebben

  Comment


  • #47
   Originally posted by szemere View Post
   Sziasztok!

   Örülök, hogy van magyar nyelvű betfair topik, köszönet érte. Az én fő területem a lóverseny,

   Mielőtt letölteném a programot, szeretnék néhány kérdésre választ kapni.

   1. Két betfair nickem van a betfair.com-on. Az egyik számlán van pénz, a másikon nincs, mert azon még kártyaszámot sem kellett megadni (5 évvel ezelőtt, nem tom most hogy van). Úgy látom ez a program kéri a bf nicket és jelszót. A nulla pénzest szívesen megadnám (nem tudom, hogy elfogadja-e), a pénzessel viszont óvatosabb lennék, mert először szeretném nem élesben tanulmányozni a programot, ezért szívesebben adnám meg a nem pénzes nicket. Azt elfogadja? Nektek nincs gondotok ezzel? Mi van, ha lenyúlják itt a bf jelszót? Nem rosszindulatból és kötözködésből írom, de érde
   Szzia ! Lóversennyel próbálkook én is. 2. Win7 az oprendszerem. Nem teljesen tiszta a telepítési utasítás, mert az írja, hogy majd be kell másolnom valamit valahová. Kis segítséget kérek ez ügyben is. Meg fogom hálálni.

   Köszönettel:

   sz

   Szia! Lóversennyel próbálkozok én is. Szeretnék néhány " lovas " stratégiáról véleményt cserélni .
   Erdélyből.. prcsaba

   Comment


   • #48
    Originally posted by prcsaba View Post
    Szia! Lóversennyel próbálkozok én is. Szeretnék néhány " lovas " stratégiáról véleményt cserélni .
    Erdélyből.. prcsaba
    Szia, általában éjfél után vagyok elérhető. Írj egy emailt időponttal és a Skype-on eszmecserélhetünk.

    Comment


    • #49
     Megjelent az új verzió! Valaki megmagyarázná hogyan müködik a Stop Loss? Meg a multibet tool?

     Comment


     • #50
      Üdv mindenkinek!

      Néhány napja akadtam rá a fórumra és csak az imént regisztráltam. Magamról annyit, hogy mostanáig csak normál sportfogadásokkal foglalkoztam több-kevesebb sikerrel. Aztán párszor már olvastam ezt-azt a sportfogadási tőzsdéről és a betfairt is sokan ajánlgatták. Megnéztem a geekstoyos videókat is, amiket a sportstradingjourney-t készítő srác, Jack Birkhead csinált. Megtetszett, szóval most itt vagyok.

      Regisztráltam az ő oldalán is, de ott egyelőre csak a free részt nézegettem. Azokból a videókból kezdőként sokat nem lehet tanulni sajnos. Mivel a tőzsdéhez nem értek - bár dolgoztam évekig gazdasági területen -, így nekem elég sok fogalom új még. Ezt persze pótlom, amint időm és lehetőségem engedi.

      Mielőtt kérdezni kezdtem volna, nézelődtem még egyéb leírások után is, hogy ne kérdezzek teljesen felesleges dolgokat. Ha mégis ilyet tennék, előre is elnézést. Ez esetben tájékozatlan voltam és csak egy linket kérek (magyart vagy angolt), ahol tovább tanulhatok. Átnéztem a p2pfogadas.hu-s oldalt is, végigolvastam a gyorstalpalót stb.

      Nézve Jack free videóit őszintén szólva nem kerültem közelebb ahhoz, hogy mégis miként működik ez az egész. Azt tudom, mi az a back és lay. Még (talán) azt is, miként kell kiszámolni őket, bár azt már nem, hogy mindezt villámgyorsan miként tehetem meg, bár tudom, ehhez vannak mindenféle kalkulátorok. Nézem a srácnak ezeket a lóversenyes futam előtti videóit, ahol pakolgatja, majd visszaveszi a téteket, és nem egészen értem, hogy mit csinál. Mitől lesz egyik-másik realizálva, mitől marad a többi a levegőben lógva, majd törölve, miközben az adott szorzónál az ellentétes oldalon van bent pénz. Nagyon más ez így, mint mikor az ember a betfair oldalán keresztül lát egy statikus képet a piacról…

      Szóval ilyen, és ehhez hasonló alap kérdéseim lennének legelőször is. Nem is fárasztok addig senkit a többivel, míg az ilyesmiket nem sikerül tisztáznom, hiszen addig nem érdemes továbblépnem.

      Ha tehát van valahol már fent egy elérhető oktatóanyag, akkor csak a linket kérem és nem is zavarok, amíg okosabb nem lettem.

      Előre is köszi mindenkinek! Sikerekben gazdag, eredményes fogadónapot kívánok!

      rotyi

      Comment


      • #51
       És akkor máris kérhetek elnézést az iménti beköszönőmét. Komoly fogalomzavarban szenvedtem úgy fest, amit azóta sikerült úgy ahogy tisztáznom. És végre azt is kezdem megérteni, miről szól a cold trading, amit az említett srác is csinál. És még mindig tetszik.

       Van eetleg itt valakinek tapasztalata lóverseny előtti kereskedéssel? Csak vélemények érdekelnének pro és kontra.

       Comment


       • #52
        Üdv

        Szia rotyi!

        Az internet legjobb nemzetközi fórumán olvashatod hasonló gondolkodásmódú angol és más nemzetek kezdő, és haladó traderei hozzáállását, nehézségeiket, felmerülő kérdéseiket a Sportfogadási Tőzsdével kapcsolatban, és egymást segítő válaszaikat.

        Néhány kezdőknek hasznos menüpont, amely szinte kötelező olvasmány:

        http://www.geekstoy.com/forum/showthread.php?t=1589 Az 5 lépcsőfok a Betfair üzletben

        http://www.geekstoy.com/forum/showthread.php?t=2708 Kezdő kereskedők – ugrás a sötétbe

        http://www.geekstoy.com/forum/showthread.php?t=602 Üdvözöljük a kezdőket!

        Fogadó Robot nélkül nehezen fog menni a tradelés. A GeeksToy egyenlőre ingyenes, kiváló szoftver, manapság már tartalmazza az üzlethez szükséges összes funkciót.

        Training módban is alkalmazható, tanulmányozd a beállító videokat, mivel ez testre szabható eszköz, próbálgasd, mindig csak egy valamit és jegyezd meg, mit tesz. A beállítások megmaradnak, újraindításkor már nem kell újra állítgatni. Hidd el többet érsz vele, ha figyeled a piacokat ahelyett, hogy stratégiákat és oktatóanyagot keresgetnél, van itt minden. (Lám máris rájöttél, mi az a cold trading)

        Arra ügyelni kell, legyen fent pénzed, és valós pénzben is üzletelj. mert az adatszolgáltatásért minimálisan fizetni kell még tréning módban is . Nagyon sok játékosnak bezárták a számláját a tréning mód túlzott használata miatt.

        Mindenki volt kezdő, személy szerint én azt sem tudtam, „mik azok a kockák a Betfair interfészen”. Azóta lavírozok a pontos gólszámok között, és a ladderen. Megfelelő kitartással, elkötelezettséggel eljuthatsz az általad magad elé kitűzött célig.

        Lehet kezdeni a skalpolás technikájával, a lóversenyeken a verseny előtt. Ezt alkalmazzák a futballban a 2,5 gól alatt felett, aktuális gólszám piacokban stb. A teniszben meccs közben pl. támogasd az erős szervát adó játékost, és ha hozza a gémet ossz le azonos profitra. Majd kezdd újra. Ezt csak szoftverrel lehet hatásosan, mert egy kattintással leoszt azonos profitra, nem kell számolgatnod, és látni a létrán az aktuális helyzetet.

        Ezért az üzlethez választott sportágakban a helyzet kulcsa az esemény kiválasztása, ehhez tartozó stratégia választása belépési és kilépési pontokkal a repertoárodból, a tétek meghatározása a forgótőkédtől függően, az oddsok mozgásának ismerete, és a profit netán veszteség követése.

        Sok sikert!
        p2pfogadas.hu Investing on the Betting Exchange - Hidden treasure or risky business?

        Comment


        • #53
         Szia!

         Köszönöm a részletes választ és a hasznos linkeket. Az 5 lépcsőfokosat már korábban olvastam és elég reálisnak találom.

         A másik kettőt amint lesz időm, áttanulmányozom. Mint teljesen kezdő trédelő, bőven rámfér minden ilyen hasznos olvasmány.

         Abból is látszik mindez, hogy még azt sem tudom (pedig a bemutató videókat végignéztem már egyszer), miként lehet "egy kattintással leosztani azonos profitra"... Sebaj, majd megtanulom.

         Amúgy azért is szimpatizálok a lóversenyes fogadásokkal, mert ahhoz abszolut nem értek, így tisztán kereskedési szempontok alapján tudnám megközelíteni. Míg például ha NHL mérkőzésekre fogadnék, akkor ott az elfogultság és a (legyünk szerények) tájékozottság is bekavarhatna. Sportfogadási szempontból ez paradoxon lenne, de trading esetén egyelőre úgy látom, pont fordított a felállás.

         Azt picit sajnálom, hogy nem lehet play moneyban tesztelni a programot és a koncepciókat. Mindegy, akkor elsőre marad a papír, aztán ha azon jónak tűnik, akkor megy az első deposit is.

         Köszi még1szer

         rotyi


         ui: Örülök, hogy egy segítőkész közösségbe botlottam. Igyekszem a jövőben aktív és kevés butaságot beszélő tag lenni.

         Comment


         • #54
          Originally posted by Belamy View Post
          Lehet kezdeni a skalpolás technikájával, a lóversenyeken a verseny előtt. Ezt alkalmazzák a futballban a 2,5 gól alatt felett, aktuális gólszám piacokban stb.
          Tehát akkor egy aktuális példával érzékeltetve, nézzük a Roma-Sienna meccset! A 9. perc környékén néztem rá, akkor 0:0 volt az állás, és 2.3 körül lehetett backelni az under 2.5-et. Aztán a 25. percben a Roma vezetést szerzet. Most van elvileg szünet és az állás változatlan. Jelenleg 1.84-en lehetne layelni az under 2.5-et.

          Ha tehát a 9. percben 10 fonttal megtámogatom 2.3-on, akkor az ugye +13 font. Na ha most layelném ugyanezt a jelenlegi 1.84-en 12.5 fontos nyereségért (10.5 lenne a kockázat), akkor gyakorlatilag bebiztosítanék magamnak 2.5 fontos profitot a végkimeneteltől függetlenül, és léphetnék is a következő eseményre.

          Jól gondolom vagy vakvágányra szaladtam valahol?

          Bocsi mindenkitől a nagyon amatör kérdésekért, de jelenleg 'papíron' kisérletezgetek és próbálom átátni a dolgok működését.

          Másik kérdés, mit csináltok akkor, ha a piac ellenetek megy? Teszem azt 3 perccel az első gól után születik még egy? Ekkor az under 2.5 elleni lay nyilván barmi sokba fájna. Miként minimalizáljátok a veszteséget ilyen esetekben? Vagy nem is vártok eddig, hanem egyből a gól után kihasználjátok a néhány századdal/tizeddel változó oddsokat és rögtön bebiztosítotok magatoknak egy parányi profitot azt csók?

          Comment


          • #55
           Mielőtt a Betfairen megteszed fogadásaidat, állítsd be a konfigurációt.

           Konfiguráció


           Az interfész egyik funkciója mutatni fogja az aktuális profit/veszteség aktuális állását. Ez kulcsfontosságú. A Geeks Toy robot több helyen is követi, én a Market & Api Status doboz közepén megjelenő számot figyelem üzlet közben. Ha belekattintasz, realizálja az összeget.

           A számításaid jók voltak. Segítségképpen kis méreten tarthatod hasonló üzleteknél a Chromaweb calculatort. A Betfair üzletekben a befektetett tőkéhez viszonyítva 10-25 százalékos haszon már jó eredmény. Ezt nem én találtam ki, ez nemzetközi tapasztalat.

           Chromaweb

           Ha a piac ellened megy, az under 2,5 gól piacban és van egy kevés profit netán veszteség inkább válaszd azt. Előre el kell döntened a kilépési pontot.
           Egy kockázatos , de érdekes védelem a 2,5 gól piacban, korai gól esetén, ha back fogadással kezdtél. Mindez a gólok idejétől is függ. Persze tőke is kell hozzá.

           Back 10 euróval under 2,5 gól piac mérkőzés előtt.

           Korai gól mondjuk az első 20 percben.

           Most back újra a magasabb oddsnál megint 10 euróval.

           Ekkor közelebb hoztad a fedezeti pontot, ha ezt eléred, akkor kiszállhatsz veszteségmentesen, vagy kevés profittal.

           Tegyük fel jön a második gól a 40.perc táján, mielőtt elérnéd a fedezeti pontot. Itt már „rezeg a léc”. Most ezt a magasabb oddsot LAY 20 euróval.

           Ekkor már nagyon várjuk a harmadik gólt, mert ha jön, nincs sem veszteség, sem nyereség. Ha nem jön, akkor a 75. perc táján ki kell szállni mindkét helyen azonos pirossal.

           Üdv


           p2pfogadas.hu Investing on the Betting Exchange - Hidden treasure or risky business?

           Comment


           • #56
            Köszönöm ismételten.

            Egyelőre ismerkedek még ezzel az egésszel, azért is maradok most még a papírnál (excelnél). Látom, a p2p-s honlapotokon megjelent ez a két új lap a gyorstalpaló alatt. Ez jó ötlet volt.

            Már nézegettem a kalkulátort is. A GeeksToy-t majd akkor kezdem el jobban átnézni, ha sikerült pénzt tegyek a betfaires számlámra. Erre még várni kell picit.

            Ami az under 2.5-es példát illeti, ha korai gól esik, akkor ezek szerint legjobb előre menekülni egy újabb back téttel? Nem hülyeség.

            Ekkor már nagyon várjuk a harmadik gólt, mert ha jön, nincs sem veszteség, sem nyereség. Ha nem jön, akkor a 75. perc táján ki kell szállni mindkét helyen azonos pirossal.
            És ezt miként oldod meg? Egy újabb back fogadással?

            Másik téma: Bankroll

            Mivel 2 font a minimum (s ez csak nagyon nyögvenyelősen kerülhető meg), így gondolom, ez alapján érdemes számolnia egy kezdőnek. Ti mennyi tétet tartotok ideálisnak? 50-100 egységnyit?

            Comment


            • #57
             Rotyi!

             Ha komolyan gondolod az üzletelést, előbb utóbb szoftverekhez kell folyamodnod. Nem olyan bonyolultak, mint amilyennek látszanak. Az jó, ha ki tudod számolni téteket menet közben, de erre később nem lesz szükség, mert megteszi a szoftver helyetted. Főleg ha később egy eseményen belül két vagy három piacon üzletelsz majd (ezek a stratégiák kisebb, de biztosabb profitot hozhatnak), hogyan követed a profitot, netán veszteséget kézi számolással, ráadásul odds változások közben? Sehogyan sem, erre senki sem lehet képes.

             Ami az under 2,5 gólos piacot illeti, Te kérdezted, mit lehet tenni, ha ellened fordul a piac korai gól esetén – csak előre lehet menekülni egy újabb back téttel.

             A kilépési ponton a kiszállást mindkét helyen azonos pirossal megoldja helyetted a szoftver egy kattintással. Csak ilyenkor azonos profit helyett azonos veszteség lesz. A lényege, hogy nem az egész befektetett tét vész el, hanem csak egy része. Ha rossz helyzetben hamarabb szállsz ki, kevesebb lesz az azonos piros, ha később, akkor több. (A Chromaweb nem számol pirosban, csak a szoftverek.)

             A minimum tétet se nagyon kerülgesd, mert ez is számla zárással járhat. A Betfair tizenötször több tranzakciót dolgoz fel naponta, mint a londoni értéktőzsde. Érthető, hogy tíz centes fogadásokat is sorba kell rakni, le kell kezelni és ezeknek amúgy sincsen sok értelme.

             Nincs ideális kezdőtőke, ezt mindenki maga dönti el, mennyit szán erre a célra. De ha számot kellene mondani, 100 egységet ajánlanék.

             Üdv

             p2pfogadas.hu Investing on the Betting Exchange - Hidden treasure or risky business?

             Comment


             • #58
              Ha komolyan gondolod az üzletelést, előbb utóbb szoftverekhez kell folyamodnod. Nem olyan bonyolultak, mint amilyennek látszanak. Az jó, ha ki tudod számolni téteket menet közben, de erre később nem lesz szükség, mert megteszi a szoftver helyetted. Főleg ha később egy eseményen belül két vagy három piacon üzletelsz majd (ezek a stratégiák kisebb, de biztosabb profitot hozhatnak), hogyan követed a profitot, netán veszteséget kézi számolással, ráadásul odds változások közben? Sehogyan sem, erre senki sem lehet képes.
              Tudom, hogy szükségem lesz szoftverre a tradeléshez. Pusztán azért várok még vele, mert előbb meg szeretném találni, hogy merre induljak el majd, mivel kereskedjek. Azért számolgatok egyelőre magamnak, hogy át is lássam, amit csinálok, ne csak bambán nyomogassam a gombokat. Nem szeretek ész nélkül csinálni dolgokat, Ha valamibe belefogok, akkor azt csináljam normálisan vagy sehogy. Szóval előbb szeretném megérteni, mit miért csinálok, mi miért történik. S amíg ez nincs meg és pénzt se töltöttem fel, addig a programokat sem használhatom. Ráadásul annyi egyéb dolgom van, hogy egyelőre sajnos nem jut erre annyi időm, amennyit szeretnék.

              Utána már természetesen eszem ágában sem lesz a szoftverek helyett dolgozni.

              De ha úgy érzitek, hogy ezekkel a dolgokkal csak teleszemetelem a fórumot, akkor inkább hallgatok, amíg nem készültem fel teljesen a tényleges kereskedésez.

              A kilépési ponton a kiszállást mindkét helyen azonos pirossal megoldja helyetted a szoftver egy kattintással. Csak ilyenkor azonos profit helyett azonos veszteség lesz.
              Akkor ez sem tűnik túl vészesnek. Nagy segítség amúgy számomra, amiket irogattok, mert sok olyan fogalmat tisztáz le pikk-pakk, amik megértése magamtól jóval több időbe telne.

              A minimum tétet se nagyon kerülgesd, mert ez is számla zárással járhat.
              Nem is akarok ezzel szórakozni, csak tudom, hogy megkerülhető. De nekem tökéletesen megfelel kezdésnek a 2 fontos küszöb.

              Nincs ideális kezdőtőke, ezt mindenki maga dönti el, mennyit szán erre a célra. De ha számot kellene mondani, 100 egységet ajánlanék.
              Tehát 200 font. Azt hiszem, ezt az összeget addig kell erre a célra leválasztanom, amíg tyúkanyó nem jön el szülési szabadságra. Ez pedig már csak napok kérdése

              Akkor ez a hét részemről gőzerejű tanulással fog telni a két másik munkám mellett..

              Köszi mindenkinek és jó kereskedést!

              -rotyi-

              Comment


              • #59
               Volna két kérdésem:
               1 Hol lehet megtalálni a beállitási videokat, főleg az új verzióra, (multibet tool)
               2 hogyan müködik az offset bets, valamint a fill or kill?

               Comment


               • #60
                Szevasztok!

                Új vagyok, most ismerkedem a betfair-el és a geeks toy-al is.
                Egyelőre minimális összeggel kísérletezem mi, hogy működik ( és mi nem )

                Üdv, csibe

                Comment

                Working...
                X