Page 2 of 6 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 LastLast
Results 21 to 40 of 120

Thread: witam

  1. #21
    Virgin juhas's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Poland, Zakopane
    Posts
    3
    Thanks: 1
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Witam wszystkich!

    Do tej pory do tradingu używałem *******a, aczkolwiek poznałem większość dostępnych programów wspomagających handlowanie. Wszedłem dziś na stronę Betfair solutions i tak oto znalazłem GeeksToy i to forum.
    Kilka godzin poznawania interfejsu i funkcji i mogę powiedzieć, że program jest "wypasiony". Do tego za darmo, więc na chwilę obecną odkładam *******a na półkę.

  2. #22
    Forum Guru rockaren's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    LunaPark
    Posts
    1,503
    Thanks: 522
    Thanked 597 Times in 361 Posts

    Default

    Gratuluje dobrego wyboru, witam w polskiej sekcji forum, pozdrawiam i zycze sukcesow w handlu

  3. #23
    Virgin
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2
    Thanks: 0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Witam wszystkich
    Mam pytanie czy mozna wyswietlic tylko jeden rynek na drabinie.
    Jesli tak prosze o podpowiedz.

  4. #24
    Virgin
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4
    Thanks: 0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default poczatkujacy

    Zaczynam dopiero przygode z tradingiem i mam problem.Gdzie moge pobrac GT.Pozdrawiam i zycze dobrych wynikow.

  5. #25
    Novice sfirek's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Poland
    Posts
    11
    Thanks: 3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by janusz View Post
    Zaczynam dopiero przygode z tradingiem i mam problem.Gdzie moge pobrac GT.Pozdrawiam i zycze dobrych wynikow.
    http://geekstoy.co.uk/ToyVersion1.0a.msi tu masz najnowszą wersje

  6. #26
    Virgin
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    4
    Thanks: 0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Dzieki SFIREK.

  7. #27
    Forum Guru rockaren's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    LunaPark
    Posts
    1,503
    Thanks: 522
    Thanked 597 Times in 361 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by roger70 View Post
    Witam wszystkich
    Mam pytanie czy mozna wyswietlic tylko jeden rynek na drabinie.
    Jesli tak prosze o podpowiedz.
    Nie jestem pewien czy dobrze zrozumialem pytanie ale moze chodzi ci o cos takiego....

    Majac otwarty ladder...right click main bar.....ladder layout.....max columns....wybierasz 1....

    Jesli masz cos innego na mysli to sorry

  8. #28
    Virgin
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3
    Thanks: 0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rockaren View Post
    Nie jestem pewien czy dobrze zrozumialem pytanie ale moze chodzi ci o cos takiego....

    Majac otwarty ladder...right click main bar.....ladder layout.....max columns....wybierasz 1....

    Jesli masz cos innego na mysli to sorry
    ..............................

  9. #29
    Virgin
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3
    Thanks: 0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Witajcie

    Od 7 lat bawię się w zakłady piłkarskie raz wyższymi raz niższymi kwotami no, ale jak na 7 lat gry 3,700 zł na plusie to trochę mało prawda? Dlatego kiedy napotkałem przypadkiem w Internecie na wątek o tradingu sportowym to od razu wiedziałem, ze jest to coś dla mnie. Możliwości zarabiania na danym meczu za kilka godzin przed jego rozpoczęciem to coś wspaniałego. Od paru tygodni obserwuje kilka rynków i stale śledzę kilkanaście blogów polskich traderów.

    …. I tutaj mam prośbę, czy ktoś z was drodzy koledzy nie znalazłby chociażby 2 godzin na rozmowę ze mną by mi pomóc poukładać tą wiedzę? Z początkiem mojej gry na betfair założę bloga, na którym dokładnie będę opisywał moje poczynania.

    Potrzebuje waszej pomocy ze swojej strony mogę jedynie dać pełne zaangażowanie i zdyscyplinowanie. Niestety nie mogę na chwile obecną zapłacić za te lekcje, bo mam spore długi, dlatego postawiłem sobie cel, jaki chciałbym osiągnąć.

    Moje gg: 8028103

    Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

  10. #30
    Virgin
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3
    Thanks: 0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    …a co do Gees Toy to ściągnąłem sobie, ale niestety nie chce się zainstalować. Próbowałem oba linki ze strony ale niestety nic

    Pojawia się jedynie na ułamek sekundy czarny prostokąt, na którym z tego, co zdążyłem przeczytać jest napisane, że zbyt duży by zainstalować czy coś w tym stylu.

  11. #31
    Virgin
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2
    Thanks: 0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Wielkie dzieki dokladnie o to

  12. #32
    Novice
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Thanks: 2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Witam,
    do tej pory używałem innego programu ale po zobaczeniu tego i przeczytaniu opinii innych postanowiłem się przerzucić na The Toy'a. Jakoś sobie wszystko poustawiałem ale nie wiem jak uporać się z dwoma sprawami, a więc tutaj pytanie do was.
    1- jak ustawić aby zapamiętało moje stawki na stałe w każdej gonitwie?
    2- jak pousuwać/poukrywać niektóre z tych zakładek?
    Dołączam obrazek do tych pytań: http://img69.imageshack.us/i/asdasdasdasdas.png/
    Pozdrawiam

    P.S. Czy GT ma jakieś problemy z API i czy coś w związku z nim trzeba zmieniać w ustawieniach? Wg mnie wszystko jest dobrze ale wolę się zapytać(nie może być mniej niż 200 ms w ustawieniach?)

  13. #33
    Novice
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Thanks: 2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    To pomoże ktoś z pytaniem nr 1. Z drugim sobie poradziłem.

  14. #34
    Forum Guru rockaren's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    LunaPark
    Posts
    1,503
    Thanks: 522
    Thanked 597 Times in 361 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Esio View Post
    To pomoże ktoś z pytaniem nr 1. Z drugim sobie poradziłem.
    Nie jestem pewien czy dobrze zrozumialem.....right click pozwoli ci na wybranie dowolnej stawki na kazdy button....

    zapomnialem dodac ze kazda stawka ktora sobie wybierasz i jest widoczna na gornej czesci laddera bedzie dostepna potem jesli bedziez korzystal z "right click"

    sorry jesli kiepsko to opisalem ale moj j polski nie jest juz taki jak byc powinien
    Last edited by rockaren; 5th February 2010 at 03:52 PM.

  15. #35
    Novice
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Poland/Warsaw
    Posts
    27
    Thanks: 2
    Thanked 16 Times in 5 Posts

    Talking czesc

    przedstawic i powitac chcialem szanownych !
    mozna powiedziec ze jestem beginerem po 2 tyg zabawy z bukami trafilem na BF i teraz przycinam na pilce z dosc dobrym efektem (lay the draw) - i wyglada na to ze w ten weekend znowu sie oblowie
    startuje z konikami i tenisem.

    uzywam GT, probowalem nicko ale nie podchodzi.
    w sumie cel to na fulltime trading mam ochote - ale na razie to szkole strategie. Zobaczymy.

    moze bywalcy z trzycyfrowa liczba postow pochwala sie jak traduja, na czym, jakimi strategiami....
    nowicjusze beda wdzieczni

    pozdrowka
    spaced
    gg:235181

  16. #36
    Novice
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Thanks: 2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rockaren View Post
    Nie jestem pewien czy dobrze zrozumialem.....right click pozwoli ci na wybranie dowolnej stawki na kazdy button....

    zapomnialem dodac ze kazda stawka ktora sobie wybierasz i jest widoczna na gornej czesci laddera bedzie dostepna potem jesli bedziez korzystal z "right click"

    sorry jesli kiepsko to opisalem ale moj j polski nie jest juz taki jak byc powinien
    Ale po wyłączeniu programu przyciski się odświeżają i wracają do poprzedniego ustawienia. Zwróć uwagę, że chodzi mi o te "buttony" na dole, a nie te u góry.

  17. #37
    Forum Guru rockaren's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    LunaPark
    Posts
    1,503
    Thanks: 522
    Thanked 597 Times in 361 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Esio View Post
    Ale po wyłączeniu programu przyciski się odświeżają i wracają do poprzedniego ustawienia. Zwróć uwagę, że chodzi mi o te "buttony" na dole, a nie te u góry.
    A korzystales z opcji Save Profile ???

    Jest inna mozliwosc edytowania tych "buttonow", mozna to zrobic bezposrednio w pliku XML...

    WIN XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\AGeeksToy\AGeeksToy\Settings

    Vista & WIN 7: C:\ProgramData\AGeeksToy\AGeeksToy\Settings

    Wyszukaj w tym katalogu plik o nazwie DefaultStakes.xml

    otworz plik np w Notepad i w sekcji <StakesButton> zrob odpowiednie zmiany....dla bezpieczenstwa zrob sobie back up zanim zaczniesz cos kombinowac

  18. The Following User Says Thank You to rockaren For This Useful Post:
    Esio (5th February 2010)
  19. #38
    Novice
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Thanks: 2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rockaren View Post
    A korzystales z opcji Save Profile ???

    Jest inna mozliwosc edytowania tych "buttonow", mozna to zrobic bezposrednio w pliku XML...

    WIN XP: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\AGeeksToy\AGeeksToy\Settings

    Vista & WIN 7: C:\ProgramData\AGeeksToy\AGeeksToy\Settings

    Wyszukaj w tym katalogu plik o nazwie DefaultStakes.xml

    otworz plik np w Notepad i w sekcji <StakesButton> zrob odpowiednie zmiany....dla bezpieczenstwa zrob sobie back up zanim zaczniesz cos kombinowac
    Pierwsza opcja nic nie daje, a jeśli chodzi o drugą to ... nie mam nawet takiego pliku na komputerze, a folder Toy'a też znajdował się w innym miejscu. Ale mimo to dziękuję. Mam jedną prośbę, gdyż słabo mówię po angielsku. Czy mógłbyś się zapytać na angielskim forum jak zapamiętać te stawki? Napisałbyś temat w angielskiej części forum i wkleił link do tego obrazka i zapytał o numerek 1. Jeśli napiszesz to wyślij mi na PW wiadomość z linkiem do tego tematu, przeczytać chyba się uda. Jeszcze raz dzięki

  20. #39
    Forum Guru rockaren's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    LunaPark
    Posts
    1,503
    Thanks: 522
    Thanked 597 Times in 361 Posts

    Default

    Default folder oczywiscie znajduje sie w innym miejscu. folder o ktorym ja pisalem to jest folder w ktorym znajduja sie pliki z settingami The Toy....nie ma nic wspolnego z folderem w ktorym masz zainstalowanego Toya...

    Po drugie nie wyobrazam sobie jak ten twoj Toy moze chodzic bez plikow XML LOL

    Poszukaj jeszcze raz dobrze w swoim kompie foldera z plikami XML o ktorych pisalem.

    Mam nadzieje ze potrafisz szukac w folderach systemowych/hidden systemu Windows.

  21. The Following User Says Thank You to rockaren For This Useful Post:
    Esio (5th February 2010)
  22. #40
    Novice
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    9
    Thanks: 2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    W końcu się udało. Dzięki za pomoc. Pliki były ukryte i dlatego ich nie znalazlem .

    Dla innych, którzy też chcieliby ustawić swoje stawki: trzeba zrobić takie same zmiany w obu plikach o tej samej nazwie inaczej program nie odpali. Czas zacząć trading...jutro

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Talented Mavericks Limited
26 Buttercup Close
Corby
Northants
England
NN18 8LB

UK Company # 04872848
UK VAT # 887366268

Facebook TwitterYouTube



Betfair    Betdaq    VISA  Mastercard  American Express  Dinners Club  Discover  PayPal  Skrill